tisdag 28 december 2010

Vattenskada i dubbel bemärkelse



Tja, vi bor ju i parasitdrabbade Östersund, alla i Sverige känner väl till den "vattenskadan" gissar jag. Rörmokaren och elektrikern var uppe för en dryg vecka sedan. När vattnet kopplades på blev väggen och golvet i tvättstugan blöta!! Det visade sig att snickaren dragit en gipsskruv genom vattenledningen när han satte upp en gipsskiva. Som tur är var det inte mkt vatten som läckte. Nu är väggen uppbruten på två ställen och felet ska åtgärdas i trettonhelgen. Den 11 januari är det kontrollbesikting, 26 januari slutbesiktning om allt går som det ska.

Vi avtalade med den lokala målarfirman att vi istället för tapeter skulle ha en helt slät väv som skulle målas med Jotuns easy clean. När vi lade hallgolvet såg vi att en majoritet av de spacklade skarvarna mellan gipsskivorna syntes genom väven, väggarna var målade med Flügger färg och målaren hade använt en stor grov roller så att ytan var strukturlik, trots att väven är helt slät! Fy vad missnöjda vi blev. Vi har pratat med målaren och de ska fixa till det hela i mellandagarna. Hoppas verkligen på ett fackmässigt arbete denna gång.

Klinkergolvet vi valt till tvättstugan blev inte medskickade i leveransen till vårt hus. Vi fick välja annat golv på XL-bygg i Östersund. Det blev en antracitgrå platta, 20x20 och det blir nog ännu bättre än den vi valt.

Det är galet mkt snö i Bydalsfjällen. Vi var där i helgen och det var som att åka in i ett snöhav. Snö överallt. Snötyngda träd längs den kurviga vägen i dalen där man kan tro att trollen bor, den är närmast sagolik. Här är en länk till ett reportage om Höglekardalen som ligger alldeles intill.
http://op.se/ettan/vader/1.2608740-har-ar-det-mest-sno-i-hela-sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar