tisdag 14 september 2010

Grunden färdig


Här går det undan. Lite väl snabbt tycker jag. Gjutningen var färdig i måndags, syllen monteras idag tisdag och montering av hus påbörjas imorgon onsdag. Det innebär att grunden har under ett dygns torktid innan montering. Enligt Björklidenhus har detta ingen betydelse och kvaliteten påverkas inte medans min kvalitetsansvarige menar att grunden bör torka minst sju dygn i rådande temperatur innan montering påbörjas. Jag har begärt ett intyg från Björklidenhus där de intygar att kvaliteten inte påverkas negativt pga den korta torktiden. Jag vill inte hamna i ett läge i framtiden då brister uppkommer och inte ha någon dokumentation. Än har jag inte fått någon respons från projektledaren på Björklidenhus...

3 kommentarer:

  1. Det verkar ju lite konstigt... vi är i samma läge som ni men bygger i Umeå. Här planeras gjutningen till i slutet på nästa vecka men husleveransen kommer först v. 41. Hur har kontakten mellan projektledare - kvalitetsansvarig funkat hos er? Här känns det som om Björklidenhus kör sitt eget race och vi och KA blir knappt informerade om vad som händer. Vi blev hyffsat förvånade när grundläggarna var här och jobbade i helgen eftersom ingen meddelat oss om det...Det ser ju ut som det blir bra gjort, men misstankarna kommer när det känns som om vi inte riktigt släpps in i prosessen.

    Elin i Umeå

    SvaraRadera
  2. Kanske kommer huset tidigare, bygg-gänget skulle vidare till Umeå nästa vecka med ett hus :-) När grunden byggdes kontaktade arbetsledaren för grunden vår kvalitetsansvarige. Igår när huset restes var vår kvalitetsansvarige till bygget, vi hade inte meddelat att huset skulle resas så det måste Björklidenhus ha gjort. Vår projektledare är jättebra, vi har stort förtroende för honom. När grunden och huset skulle komma har vi vetat sedan i juni, vi bokade då in inkoppling av byggel och utsättning av hus (Metria).

    SvaraRadera
  3. Förresten, vad spännande med ert husbygge. Vad bygger ni för hus? Vart i Umeå (bodde där som barn och har släkt där)? Har ni någon blogg?

    Hälsningar Lena

    SvaraRadera