torsdag 16 september 2010

Huset är på plats!
















Igår morse började huset byggas. När Johan och Carl kom till fjällhalsen hade bygglaget rest alla fyra väggarna (bild 1). Till min stora glädje hade lastbilen tagit sig upp för den minst sagt branta serpentinvägen. När sambon åkte därifrån efter några timmar höll de på att lägga takpapp. De ska nu lägga tak och bygga farstukvisten och beräknas vara klara till helgen. Rörmokaren och elektrikern kommer till veckan och gör sitt. Sedan får vi vackert vänta i 2-3 månader innan de bygger vidare. Grunden ska torka klart.





Här syns köksfönstret och det stora fönsterpartiet ut mot Drommenfjället och Bydalen (det kombinerade köket och vardagsrummet). Nästa bild visar badrums- och tvättstugefönstret.


Carl plockar blåbär.

När det gäller grundens torkning etc har allt ordnat sig. Inget trä kommer i kontakt med grunden så väggarna ska inte skadas. Fukten kontrolleras innan kakel sätts. Vår kvalitetesansvarige var där igår och han påpekade att fuktspärren i taket inte får läggas nu eftersom huset då blir som en fuktkammare. Vi kontaktade Björklidenhus och fick beskedet att luftavfuktare ska ställas in i huset. Dessutom får vi ett underskrivet dokument att huset inte ska skadas av detta förfarande, vi ville ha det för ett ev. försäkringsärende.

Vi har fått kakelprover och hittade snyggt golv till tvättstuga (King nero 20x20) och badrum (Olimpio nero 10X10). Hallens klinker köpter vi själva, vi vill ha ett väldigt tåligt golv eftersom vi kommer att gå in med slalompjäxor. Väggar i badrum och kök hittade vi inget snyggt till.

2 kommentarer:

  1. Oj, vad snabba dom är att sätta upp huset, kul att se bilderna! Vad skönt att det inte verkar vara ngn fara gällande plattan, man har lite för lite erfarenhet för att egentligen ha något att säga till om i husprojektet, men då är det ju bra att kunna anlita folk som kan!

    Angående kakel och klinkers vill jag bara tipsa om hur vi gjorde. Det fanns ju inte överdrivet mkt att välja på i standardutbudet så vi beställde hem hela katalogen (har glömt namnet på leverantören) och kollade vilka kakel som låg i samma prisklass som standard. Vi valde en platta till badrummens väggar som heter canada som är vit, blank, 20x30 (tror jag) och det behövde vi inte betala ngt extra för.

    Vi bygger på ett nytt område i Umeå, Tavleliden, som ligger mellan Tomtebo och Innertavle. Blogg har vi, dock en väldigt spartansk sådan men du är självklart välkommen att titta: www.byggbok.bloggspot.com

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset om katalogen. Vi hade namnet på leverantören så katalog är beställt. Canada såg ju bra ut! Vi vill ha en slät vit platta. Nya områden i Umeå är inte min grej. Jag är uppvuxen på gamla hederliga Teg!

    SvaraRadera